Як вибрати акустику для домашнього кінотеатру?


Коли клієнти відвідують нас, щоб обговорити питання про створення домашнього кінотеатру, вони зазвичай зосереджені на таких деталях, як розмір екрану, система об'ємного звуку, місце для сидіння в кінотеатрі. Хоча всі ці речі важливі, жодна з них не так пріоритетна, як акустика самого приміщення.


Як вибрати акустику для домашнього кінотеатру


Як вибрати акустику для домашнього кінотеатру?

Давайте трохи відступимо від теми домашнього кінотеатру і поговоримо про дизайн кімнати. Ви можете бути схильні думати про пристрої і всіх чудових його функціях, про квіти шаф і стільниці з граніту, і ви думаєте про це, як про картину в журналі. Хоча естетика, безумовно, важлива, не варто забувати про практичність і звукових характеристиках ваших предметів. Що добре виглядає, і що добре працює, - це не завжди одне і те ж. Звичайно, знайти баланс це ідеальний варіант, але якщо у вас є красива кімната, в якій ніхто не зможе розслабитися, тоді дайте відповідь, в чому її сенс?


Ця ж концепція також працює для домашніх кінотеатрів. Ваше приміщення може виглядати як театр, але якщо ви не зможете комфортно розміститися і поринути в фільм протягом декількох годин, якщо ви не зможете зосередитися на тонких емоційних якостях акторів і їхніх голосів, ви не отримаєте той досвід і той результат, який шукаєте.


Досягнення чудового звуку дійсно зводиться до двох основних речей:


Добре продуманий звуковий план для вашої кімнати.


Переконайтесь, що розміщення акустичних пристроїв вашої кімнати збільшує занурення, а не повністю руйнує звук, який відтворюють ваші гучні динаміки і акустичні системи.


Сьогодні ми будемо фокусуватися на акустиці і акустичному лікуванні.


Акустика - все про мінімізацію відобиття


Отримання відмінної акустики зводиться до однієї простої концепції: контроль відобиття. Як ви, напевно, знаєте, звук охоплює досить широкий спектр від найнижчих басових звуків вибуху до дзвону розбитого скла. Критичний людський голос падає посередині.


Оскільки низький басовий тон від ваших динаміків або сабвуфера, в залежності від розмірів кімнати, буде накопичуватися в певних зонах кімнати і викликати дві проблеми. Деякі низькі тони будуть повністю скасовані відбиттям звуку, і ви почуєте дуже маленький бас, а інші тони стануть більш вираженими і придушать інші частоти.


Номери з однаковими розмірами мають більш проблемні ефекти. Крім того, чим менше приміщення, тим більше проблем у вас буде. Більш високі частоти також можуть відбиватися, розсіюючись навколо вашої кімнати і ускладнюючи розуміння деталей у фільмі.


Приборкання низькочастотних відображень


Якщо ви коли-небудь помічали, що в одному місці вашої кімнати ви можете почути безліч басів, а в іншому місці ви ледь чуєте глибокий бас, ви відчуваєте факт проблеми низькочастотних відображень. Давайте розглянемо деякі варіанти, як зробити вашу кімнату ідеальною, і як придбати акустику для домашнього кінотеатру, про яку не доведеться шкодувати.


Оманливе місце для важливого центрального каналу


Гучномовець центрального каналу, мабуть, найважливіший динамік в системі об'ємного звучання. Саме тут відбувається велика частина діалогу. В ідеалі ви хотіли б, щоб ваш центральний канал знаходився на спеціальному стенді, далеко від інших поверхонь, так щоб динамік видавав виключно чисті звуки.


Звичайно, в реальному світі це рідко трапляється. Часто ми приходимо в існуючий домашній кінотеатр тільки для того, щоб знайти критично важливий центральний канал, відсунутий в сторону до шафи, щоб максимально приховати його. У той час як дизайнери або виробники можуть мати кращі наміри, все це через відсутність досвіду або уваги до деталей в цій галузі. Проблема зводиться до резонансу, створюваного дерев'яною шафою. Певні частоти змусять динамік додати в звучання свою власну нотку забарвлення, часто змушуючи голоси звучати глухими, як якщо б актори розмовляли, склавши руки перед їх ротом.


Як правильно розмістити центральний канал?


Спочатку знайдіть маленькі гумові ніжки в місцевому магазині. Помістіть їх на дно центрального динаміку, щоб ізолювати його від дерев'яної полиці. Знайдіть настройку кросовера для центрального каналу в меню вашого приймача домашнього кінотеатру. Ймовірно, він встановлений на 80 Гц. Ввімкніть фільм з деякими персонажами, які мають глибокі голоси і послухайте пару хвилин діалогу. Тепер спробуйте збільшити кросовер до 90, 100 або навіть 120 Гц. У міру того, як ви це робите, ви повинні помітити зменшення резонансу, оскільки ви видаляєте більш глибокий бас з центрального каналу і тим самим не допускаєте резонансу дерев'яної шафи. Не соромтеся експериментувати, але не виходьте вище 120х.


Як купити аудіосистему для домашнього кінотеатру?


Перш ніж ви почнете шукати аудіосистему домашнього кінотеатру, спочатку визначте, чи будете ви в основному дивитися фільми і телебачення чи слухати музику. Почнемо з найпоширенішою помилки щодо звуку. У фільмів і музики дуже різні вимоги, тому ми рекомендуємо спочатку подумати про ваші переваги і направити сильні сторони системи в правильне поєднання динаміків і електроніки.


Наскільки відрізняється звук музики від звучання фільму?


Варто відзначити, що майже кожен художній фільм, випущений за останні 20 років, має багатоканальний саундтрек. З іншого боку, більшість музичних записів динамічно стискаються, а ефекти глибокого басу можуть бути відсутніми. Для домашнього кінотеатру основна відповідальність сабвуфера полягає в тому, щоб придушувати галасливі низькочастотні ефекти. Для музики необхідно доставити точковий, жорстко керований бас, який ідеально інтегрований з вашими динаміками. І хоча в багатоканальному звуці є всього лише невелика кількість нових музичних записів, стереосистема все ще діє в музичному світі.


Звичайно, більшість домашніх кінотеатрів - мають дві цілі, домашні кінотеатри та музичні системи. Це реальність, тому свідоме управління балансом звуку по відношенню до ваших уподобань було б розумним кроком.


Якщо ви в основному використовуєте свій домашній кінотеатр для фільмів, подумайте про те, щоб вкласти більше грошей в більш якісний динамік центрального каналу, який відповідає тембрам для інших динаміків і найкращому сабвуферу. Якщо музика є основою, поставте більшу частину бюджету вашого динаміка в передні лівий і правий гучномовці. І, якщо ви дивитеся тільки епізодичний фільм і в основному слухаєте музику, ви можете навіть подумати про покупку пари гучномовців з повним діапазоном і побудувати стерео-домашній кінотеатр.


У більшості систем домашнього кінотеатру є високопродуктивна акустична система. Однак, якщо ви плануєте побудувати свою домашню акустичну систему відповідно до ваших потреб, то переконайтеся, що ви вибираєте кращі якісні фронтальні колонки, гучномовці об'ємного звучання і сабвуфер. Все це ви можете купити на сторінках нашого інтернет-магазину KUM Center.


І так, чого ж ви чекаєте? Переходьте в свій улюблений інтернет-магазин, перегляньте колекцію різних брендів і виберіть кращі колонки для домашнього кінотеатру.


Здійснювати покупки онлайн легко, безпечно і зручно, так як ви можете не залишати свою зону комфорту, а ми доставимо необхідний товар прямо до вас додому!


  • Дата: 22-11-2022, 15:52

Предыдущие статьи сайта:

Понравилась статья? Ставь лайки, рассказывай друзьям!



Отзывы о статье: Як вибрати акустику для домашнього кінотеатру?

Технологии, секреты и фишки Apple: Iphone, iPad, iPod