Розумний будинок під охороною AJAX


Охоронна система Ajax поєднує риси двох систем - професійної сигналізації і "розумного" будинку. Від першої тут надійність (два канали зв'язку з сервером, резервне живлення хаба, захист від поміх та злому, двосторонній зв'язок, шифрування даних), відповідність спеціалізованим стандартам, можливість поставити на моніторинг охоронної компанії. Від других – зв'язок зі смартфоном та комп'ютером власника у будь-якій точці світу та можливість керувати ними на відстані. Вам доступна детальна історія подій, можна включати-вимикати домашню техніку та підключити до Ajax відеоспостереження.


Основна перевага охорони Ajax у простоті використання. Не потрібно викликати спеціалістів, прокладати кабелі, змінювати десятки налаштувань та годинами вивчати інструкції. Пристрої швидко встановлюються, в додатку неважко розібратися: півгодини-годину, і будинок або офіс під охороною. Швидко, доступно, мобільно та сучасно.


Розумний будинок під охороною AJAX

Як це працює?


Принцип роботи охоронної системи Ajax дуже простий: є центральний хаб, який обмінюється даними з усіма встановленими датчиками двостороннього бездротового каналу Jeweller, і широкий вибір самих датчиків, які можна встановити в будь-якому приміщенні. Центральний хаб підключається до інтернету через Ethernet (кабель до роутера) і через GSM мережу. Датчики постійно обмінюються інформацією з хабом, а той з вами через смартфон, ноутбук або комп'ютер.


У центральний хаб можна встановити сім-карту, так що навіть якщо відключиться електрика і домашній інтернет попрощається з вами, охоронна система продовжить працювати повністю автономно (хаб без зовнішнього живлення протримається 15 годин), зберігаючи можливість повідомити проблему.


Керується система зі смартфона. Програма (є для iOS та Android) інформує про стан всіх пристроїв системи, дозволяє змінювати їх налаштування та режими роботи, показує детальну історію подій, а також оперативно повідомляє про тривоги.


Що може включатись у систему?


Головне – це Ajax Hub, центральний хаб, мозок системи та кілька датчиків. На даний момент Ajax має понад 15 різних пристроїв, що підключаються до єдиного хабу.


Є датчик руху (ігнорує тварин і налаштований на людину), датчик відкриття дверей, датчик диму з сенсорами температури та чадного газу, бездротові сирени, контролери для керування побутовими приладами, брелки для керування та ще кілька пристроїв для того, щоб зробити квартиру чи будинок максимально безпечними.


Усі датчики бездротові, дальність прийому-передачі сигналу між датчиком і хабом досягає до 2 км за умов прямої видимості. Від батарей датчики працюють до 7 років. Систему безпеки можна масштабувати, додавати або забирати пристрої. Максимальна кількість датчиків, що підтримуються системою, — 100. Цього цілком достатньо навіть для великого підприємства.


Прочитати більше по темі чи замовити комплект Ajax можна на сайті https://360view.com.ua/intelektualni-systemy/systemy-ajax/


До речі, завдяки відмінному дизайну та рішенням у двох кольорах (чорний/білий) дані пристрої будуть виграшно виглядати навіть у дизайнерських інтер'єрах.


  • Дата: 10-08-2022, 17:22

Предыдущие статьи сайта:

Понравилась статья? Ставь лайки, рассказывай друзьям!



Отзывы о статье: Розумний будинок під охороною AJAX

Технологии, секреты и фишки Apple: Iphone, iPad, iPod